Nieuws/Noticias

Kom naar de Mosseldiner ten voordele van 2 projecten in Bolivië op 17 februari 2019!

Vanaf 11h30 in het bedrijfsrestaurant Bekaert (Blokkestraat 31 Zwevegem)

 

Het eerste project dat we willen steunen is dat van het “Casa de Niños Padre Jean-Marie Thomas” in Oruro. Dit kindertehuis heeft als hoofdtaak hulp te bieden aan kinderen uit moeilijke thuissituaties en aan wezen. Het is een opvang voor een 100-tal kinderen tot de leeftijd van 17 jaar. Ze bieden een algemene vorming en opvoeding, een initiatie in de Andes-cultuur (muziek, dans, tekenen enz.), bewaken de verplichte schoolopleiding van de ingeschreven kinderen, zorgen voor huisvesting, voeding en naschoolse bewaking. Ze bieden hulp aan de kinderen en ouders in moeilijke thuissituaties.

 

Het tweede project, in samenwerking met Catapa vzw, tracht de drinkwaterkwaliteit van gezinnen rond Oruro te verbeteren. Door klimaatverandering, de vervuiling van het water door de aanwezige mijnbouw en het ontbreken van een sensibilisering rond afval, is er een nijpend tekort aan drinkbaar water. Dankzij het plaatsen van watertanks die het regenwater opvangen en het installeren van eenvoudige filters om het vervuilde water te zuiveren, trachten we de mensen te helpen om hun waterkwaliteit te verbeteren. Verder wordt er een analyse-labo uitgebouwd om de waterkwaliteit te kunnen opvolgen.

 

Dit mosselsouper is een organisatie van de Noord Zuidraad Zwevegem ism Solidaridad Nación Uru (SNU), een 4de pijler organisatie uit Zwevegem. De projecten van SNU worden gesteund door de Provincie West-Vlaanderen.

 

Er staan niet alleen mosselen op het menu, wie wil kan ook kiezen voor stoofvlees of een veggieburger!

 

Affiche infoavond_Bolivië SNU-Amigo Negro

 

In december 2014 vond er een massale vissterfte plaats in het Poopó-meer. Lees meer…

 

One thought on “Nieuws/Noticias

  1. […] 31 januari 2016! Mosseldiner van Noord-Zuidraad Zwevegem lees meer…. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s